عادت های بد در اجابت مزاج ( عجله برای سریع بیرون آمدن و … )
بنابراین اگر متوجه تغییر الگوی دفع در بیش از دو هفته، خون در مدفوع، درد هنگام اجابت مزاج، کاهش وزن ناگهانی و قطر کم مدفوع شدید باید با پزشک مشورت کنید.
یبوست را نباید نادیده گرفت. اگر درمان نشود، ممکن است عوارض جدی مانند بواسیر، شقاق مقعد، نهفتگی مدفوع و افتادگی رکتوم و همچنین سایر بیماریهای مرتبط که در درازمدت سلامت عمومی را تحت تأثیر قرار میدهند، ایجاد شود.
معمولاً یبوست در مراحل اولیه به توصیههای درمانی رژیم غذایی پر فیبر و مصرف مایعات فراوان جواب داده و کنترل میشود.
گاهی مشکلات سیستم عصبی باعث اختلال حرکات روده و بروز یبوست می شوند. این مشکلات شامل موارد زیر هستند:
به طور کلی روغن معدنی تنها برای درمان کوتاه مدت یبوست تجویز میشود و باید از استفاده طولانیمدت آن به دلیل وجود عوارض جانبی خودداری کرد زیرا روغن میتواند ویتامینهای محلول در چربی را از روده جذب کند و در مصارف طولانیمدت ممکن است به کمبود این ویتامینها منجر شده و یا ممکن است جذب برخی از داروها مانند وارفارین (کومادین) و قرصهای ضد بارداری را نیز کاهش دهد.
مقاومت در برابر احساس دفع مدفوع (تعدادی از بیماران مبتلا به هموروئید یا شقاق به علت فرار از درد هنگام اجابت مزاج آن را به تأخیر میاندازند.)
مصرف منظم روغن زیتون، انقباضات ماهیچه های روده را افزایش داده و موجب تحریک ترشح ماده صفراوی شده که خود منجر به نرم شدن مدفوع می گردد.
در این صورت گاهی لازم است مداخلاتی مانند اِنِما یا جراحی ضرورت پیدا کند.
تشخیص زودهنگام و مداخلات مناسب می تواند به کاهش تاثیر منفی آلرژی بر کیفیت زندگی کمک کند. آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک بسیار سریع و شدید است که در صورت عدم درمان می تواند روماتیزوم تهدید کننده زندگی باشد.
برای دفعه بعد که نظر می دهم نام، ایمیل و وب سایت من را در این مرورگر ذخیره کنید.
اگر متوجه شدید که کودکتان تنفس سریع، خس خس سینه، تنگی نفس یا سرفه خشک و خش خش همراه با مخاط شفاف، تب یونجه یا آلرژی را تجربه می کند.
رژیم غذایی نامناسب اغلب باعث یبوست می شود. فیبر غذایی و خوردن آب کافی برای کمک به نرم نگه داشتن مدفوع ضروری است. غذاهای غنی از فیبر معمولاً گیاهی هستند. فیبر به اشکال محلول و نامحلول وجود دارد. فیبر محلول می تواند در آب حل شود و هنگام عبور از سیستم گوارش، ماده ای نرم و ژل مانند ایجاد می کند.
وجود خون در مدفوع: در صورت ابتلا به یبوست ممکن است دچار هموروئید (بواسیر) و در نتیجه دفع خون همراه مدفوع شویم.